canay@sakarya.edu.tr

Sosyal Hesaplar

Hakkında

1977 Sakarya doğumlu olan Öğr.Gör. Özkan CANAY, ilk, orta ve lise öğrenimini Sakarya’da tamamladı. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı, 2002 yılında Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. 2005 yılında Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. SAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar ve Bilişim Mühendisliği Anabilim Dalı’nda doktora öğrenimini sürdürmektedir. 1996 yılında Sakarya Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’na programcı olarak göreve başlayan CANAY, 2002 yılında Öğretim Görevlisi oldu. Sakarya MYO ve Adapazarı MYO’da çeşitli bilişim dersleri verdi. Uzmanlık ve ilgi alanları Bilgisayar Yazılımı, İnternet Teknolojileri, Veritabanı Yönetim Sistemleri, Veri Madenciliği ve Yapay Zekâ konularıdır.

Sakarya Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nda Üniversite Web Yöneticiliği, Sistem Yöneticiliği, İnternet Yazılım Geliştirme Grup Başkanlığı, Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü görevlerini yürütmüş, 50’den fazla yazılım geliştirme sürecinde geliştirici ve proje yöneticisi olarak görev yapmıştır. Ayrıca ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi, Uzaktan Eğitim, Bilişim Politikaları ve Üniversiteler ile yazılım işbirliği çalışmalarında bulunmuştur. 2005 yılında Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin kuruluşunda görev yapmış, altı yıl aynı birimde müdür yardımcılığı, iki yıl da müdürlük görevi yürütmüştür. Halen internet üzerinden eğitim veren SAÜ Adapazarı MYO’da ders vermektedir.

Uzmanlık Alanları

• Bilgisayar Yazılımı (Software Engineering)
  • Bilişim Sistemleri (Information Systems)
  • Yapay Zeka (Artificial Intelligence)