Loading

İletişim

canay@sakarya.edu.tr

(264) 295 55 21

Sosyal Hesaplar

"Bilgisayar Donanımı ve Bileşenleri" adlı kitabımız yayınlanmıştır

Kitabın künye bilgileri şöyledir: Yazarlar: Özkan CANAY, Tolga GÜNGÖRSÜN; Yayınevi: Değişim Yayınları; Orijinal dil: Türkçe; Türü: Bilgisayar; Cilt Bilgisi: Karton Kapak; Kâğıt Bilgisi: ENZO; Basım Bilgisi: 1. Basım; Sayfa Sayısı: 358; Kitap Boyutları: 16,5*23,5; ISBN No: 978-605-4925-91-9; Çıkış tarihi: 01/10/2016

Kitabın amacı; bilgisayarın donanımsal yapısını, bilgisayar bileşenlerinin işlevlerini, çalışma prensiplerini, test, bakım, basit onarım ve montajın, çeşitli sorun giderme yöntemlerini, BT kalite standartlarını, çalışma ortamında iş güvenliği ve çalışan sağlığı konularını okuyuculara aktarmaktır.

Kitap, Mesleki ve Teknik Liseler, Meslek Yüksekokulları ve Fakültelerin "Bilgisayar Donanımı" ve "Bilgi Teknolojileri" derslerinde okutulmaya uygun olarak hazırlanmıştır. Kitap ayrıca, mesleği gereği ya da hobi olarak bilgisayar donanımıyla ilgilenen kişilerin bireysel kullanımına da uygundur. Çevrenize gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirsiniz.

Kitapta yer alan 14 bölüm şu konuları içerir: Bilgisayar Donanımının Temelleri; İşlemciler; Anakartlar; BIOS ve CMOS; Hafıza Birimleri; Genişleme Yuvaları; Bağlantı Arayüzleri; Depolama Birimleri; Ekranlar; Yazıcılar; Diğer Donanım Birimleri; PC Bileşenleri Montajı; Sorun Giderme ve Kalite Standartları; Çalışma Ortamında İş Güvenliği ve Ergonomi.

Kitap içeriği, en güncel konuları resim ve şekillerle zenginleştirilmiş biçimde okuyucuya aktaracak şekilde hazırlanmıştır. Tüm teknik kavramlar Türkçe ve İngilizce olarak açıklamalı anlatılmış; ayrıca kısaltma terimlerin açık halleri parantez içerisinde verilmiştir.

Tamamı 14 haftalık öğretim sürecine uygun olarak, mümkün olduğunca dengeli sayfa sayısına sahip bölümler biçiminde düzenlenmiştir. Kitabın bölümleri ortalama 4 alt konu ve 18 sayfadan oluşmaktadır. Her bölümde kapak, içindekiler, bölüm hedefleri, alt konular, bölüm özeti ve bölüm çalışma soruları yer almaktadır.

Okuyuculara yararlı olmasını dileriz.

Özkan CANAY – Tolga GÜNGÖRSÜN

Fotoğraflar